Harisnya Centrum www.harisnya-centrum.hu info@harisnya-centrum.hu
A katalógus utolsó frissítésének dátuma 2007. 05. 15
Tel./fax: 46/307-187 | Mobil: 20/463-1700, 20/386-5989

GYIK


DEN
A fonál vastagságának a mértékegysége. A fonál adott hosszához viszonyított
súlyból számítják. Minél nagyobb a DEN szám, annál vastagabb a fonal.
Elasztán
Rendkívül rugalmas szintetikus anyag, poliamiddal vagy más anyaggal keverve használjuk. A fonal az ötszörösére is megnyújtható anélkül, hogy elszakadna, majd visszanyeri eredeti alakját. Ellenáll a savas közegnek (tengervíz, izzadás)

Könnyen tisztítható. A leggyakrabban használt márkák: LYCRA, Dorlastan
Gyapjú
Állati szőrből készült természetes fonal. Nagyon ló légáteresztő, nedvesség kötő, bőrbarát anyag. Kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik. Kellemes tapintású kényelmes termékek készülnek belőle.
Ketlizett zokni
Az orr-részt varrás nélkül, úgynevezett kézi láncolással alakítják ki. Ezzel az eljárással rendkívül kényelmes a viselet, mert nem nyomja a varrat a cipőben a lábujjakat.
Microfibra
Mikroszálas fonal, mely több száz hajszálnál is vékonyabb cső keresztmetszetű nylon szálból készítenek, melynek kiváló a légáteresztő képessége, puha kellemes tapintású termékek készülnek belőle.
Pamut
Gyapotból keszült természetes anyagú fonal, rendkívül jó légátersztő és nedvszívó tulajdonságú. Amellett, hogy bőrbarát, nagyon jók a fizikai tulajdonságai is. (jól mosható, vasalható)
Poliamid
Műanyag alapú szintetikus anyag. Az ebből készült fonalat rendkívül jó szakítószilárdság és kopásállóság jellemez. Általában pamut vagy más szállal keverve használják a ruhaiparban.
Push-up
A melleket megemelő melltartókat nevezzük így.
Általában szivacs betéttel alakítják ki.
Selyem
A selyemhernyó gubójából készített természetes fonál. Rendkívül könnyű, lágy anyagok készülnek belőle. Kiváló az anyag tartása és a hőszigetelő képessége.